image Дом здравља- Вршац | Абрашевићева бб, 26300 Вршац | +381 13 809 000 | dzvrsac@sbb.rs |

20.06.2023.

Дом здравља Вршац је 20.06.2023.г. на градском тргу у сарадњи са Предшколском установом „ Чаролија“ и Центром за социјални рад Вршац уз подршку Локалне самоуправе Града Вршца успешно је обележио месец родитељства.
Служба поливалентне патронаже била је део инспиративних разговора, забавних активности и дељења драгоцених тренутака са дивним родитељима и њиховим малишанима уз пуну подршку менаџмента Дома здравља Вршац.
Обележавање Месеца родитељства је веома важно јер подстиче свест о значају родитељства и пружа прилику родитељима да се информишу о најновијим трендовима и праксама у родитељству.
Ова манифестација такође пружа прилику за повезивање са другим родитељима у заједници и размену искустава и савета. Осим тога обележавање Месеца родитељства може помоћи у подизању свести о важности здравог и разиграног родитељства и пружити подршку родитељима у њиховој улози.<бр/> Кроз различите активности и догађаје, родитељи могу да науче нове вештине и технике које ће им помоћи да створе и негују срећније и здравије породице.
Подршка локалне самоуправе Града, SKGO-a, UNICEF-a, Министарства здравља Р.Србије оснажила је ове активности и истакла значај родитељства у друштву.