image Dom zdravlja- Vršac | Abraševićeva bb, 26300 Vršac | +381 13 809 000 | dzvrsac@sbb.rs |
Mesec roditeljstva

20.06.2023.

Dom zdravlja Vršac je 20.06.2023.g. na gradskom trgu u saradnji sa Predškolskom ustanovom „ Čarolija“ i Centrom za socijalni rad Vršac uz podršku Lokalne samouprave Grada Vršca uspešno je obeležio mesec roditeljstva.
Služba polivalentne patronaže bila je deo inspirativnih razgovora, zabavnih aktivnosti i deljenja dragocenih trenutaka sa divnim roditeljima i njihovim mališanima uz punu podršku menadžmenta Doma zdravlja Vršac.
Obeležavanje Meseca roditeljstva je veoma važno jer podstiče svest o značaju roditeljstva i pruža priliku roditeljima da se informišu o najnovijim trendovima i praksama u roditeljstvu.
Ova manifestacija takođe pruža priliku za povezivanje sa drugim roditeljima u zajednici i razmenu iskustava i saveta. Osim toga obeležavanje Meseca roditeljstva može pomoći u podizanju svesti o važnosti zdravog i razigranog roditeljstva i pružiti podršku roditeljima u njihovoj ulozi.
Kroz različite aktivnosti i događaje, roditelji mogu da nauče nove veštine i tehnike koje će im pomoći da stvore i neguju srećnije i zdravije porodice.
Podrška lokalne samouprave Grada, SKGO-a, UNICEF-a, Ministarstva zdravlja R.Srbije osnažila je ove aktivnosti i istakla značaj roditeljstva u društvu.