image

Hitna pomoć

Telefon:194

image

839 - 538

Zakazivanje pregleda

telefon:011/362 00 00

image Zakažite pregled u tačnom terminu kod Vašeg izabranog lekara, putem call centra na telefon 011/362 00 00
 
 

Novosti 2018

SVETSKI DAN ZDRAVLJA

SVETSKI DAN ROMA

SVETSKI DAN ZDRAVLJA ove godine obeležava se pod sloganom ,,ZDRAVLJE ZA SVE,, i posvećen je dostupnosti zdravstvene zaštite za sve građane.

SVETSKI DAN ROMA svojim obeležavanjem ukazuje na romsku kulturu probleme s kojima se Romi suočavaju.

DOM ZDRAVLJA VRŠAC u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Vršca povodom Svetskog dana zdravlja i Svetskog dana Roma održaće BAZAR ZDRAVLJA u holu opštine 11.aprila 2018.god (sreda)od 8-12h

Građanima će besplatno biti pružene sledeće usluge: merenje šećera iz kapilarne krvi, HBA1C(vrednosti tromesečnog šećera u krvi), merenje TA (pritisak) ,merenje TT(težina),OS(obim struka),BMI(bodi mas index),EKG. Građanima će biti na raspolaganju konsultacije sa lekarima opšte medicine,specijaliste higijene ishrane,interniste,stomatologa.

POZIVAMO GRAĐANE DA SE U ŠTO VEĆEM BROJU ODAZOVU I PREKONTROLIŠU SVOJE ZDRAVLJE!

Mart -mesec borbe protiv raka: Prevencija malignih tumora

Povodom obeležavanja marta meseca kao meseca borbe protiv raka Dom zdravlja Vršac u saradnji sa Lokalnom samoupravom organizovao je niz aktivnosti koje uključuju preventivne preglede i razgovor sa lekarom u oblasti prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti.
U Mesnim zajednicama Parta (6.3.2018. od 16h) i Pavliš (9.3.2018. od 16h) održano je predavanje na temu ,,Ishrana i maligne bolesti,, kao i merenje šećera iz kapilarne krvi, 24h rikol i merenje krvnog pritiska
U subotu 10.3.2018. od 9h u Ambulanti Uljma organizovani su preventivni ginekološki pregledi.
Predavanja i ginekološki pregledi su bili namenjeni građanima,obolelima,medijima,stručnoj javnosti i svim zainteresovanima koji žele i mogu da doprinesu širenju svesti o tome da je preventiva najbolji lek.Odziv sugrađana je bio zadovoljavajući.
REDOVAN PREGLED JE NAJBOLJA ZAŠTITA!

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice
(28. januar – 3. februar 2018. godine)

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice se obeležava od 28. januara do 3. februara 2018. godine u cilju podizanja svesti žena o raku grlića materice i načinima prevencije. Prva Evropska nedelja obeležena je 2007. godine posle intervencije Interesne grupe za rak grlića materice kada je Savet Evrope doneo preporuke o započinjanju Kampanje i obeleževanju Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.Prepoznajući značaj ove kampanje, Srbija već dvanaesti put aktivno učestvuje u njenom obeležavanju.
Ovom nedeljom prenosimo poruku o značaju dostupnih mera prevencije u našoj zemlji, u cilju sprečavanja obolevanja i umiranja od raka grlića materice.Osnovna poruka svim ženama je da je rak grlića materice maligna bolest koja se može sprečiti. „STOP RAKU GRLIĆA MATERICE” je slogan koji će obeležiti potrebu da još jednom apelujemo na naše sestre, majke, ćerke, prijateljice da u Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, i da u toku godine odvoje dan kada će posetiti svog lekara i iskoristiti neku od dostupnih mogućnosti prevencije.
Rak grlića materice, duže od decenije, predstavlja ozbiljan javnozdravstveni problem u Srbiji. U našoj zemlji 2014. godine registrovane su 1122 novoobolele žene od raka grlića materice, dok 415 žena izgubi život od ove vrste raka, za koju sa sigurnošću znamo da pripada grupi najpreventabilnijih. Naročito zabrinjava činjenica da se Srbija i dalje nalazi u grupi evropskih zemalja sa najvišim stopama obolevanja i umiranja od raka grlića materice. Kada je reč o obolevanju od raka grlića materice, Srbija se nalazi na četvrtom mestu u Evropi, posle Rumunije, Litvanije i Bugarske. Nažalost, naša zemlja se po umiranju od ove vrste raka kod žena, nalazi na trećem mestu u Evropi, odmah posle Rumunije i Moldavije.Prema podacima Registra za rak ZJZ Pančevo, rak grlića materice u Južnobanatskom okrugu se nalazi načetvrtom mestu u ukupnom obolevanju i umiranju od svih malignih tumora u ženskoj populaciji. Svake godine u našem okrugu oko 37 žena oboli (31-49), 15-30 umre od ove bolesti.
Dom Zdravlja Vršac je u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu žena organizovao preventivne preglede za rano otkrivanje karcinoma grlića materice (Papanikolau test) od 29.januara 2018.(ponedeljak) do 2.februara 2018.(petak) u vremenu 12-13 časova.
Pozivaju se žene starosne dobi od 25.god do 69.god da se odazovu u što većem broju i nešto urade za svoje zdravlje.

 

Akreditacija

image

Zaštitnik prava

Zaštitnik osiguranika

Siniša Mihajlović

telefon: 064/8522772
radno vrema: 7,30-15,30h
adresa:Opšta bolnica Vršac

Savetnik za zaštitu pacijentovih prava

Radoje Nikolić

telefon: 800 - 564
radno vrema: ponedeljak, sreda, petak 10 - 12h
adresa: Trg pobede 1, Vršac, soba 138